Ümmü Süleym (Rumeysâ) Radiyallah-u anha- 4
Ravda-i Mutahhara
Ümmü Süleym (Rumeysâ) Radiyallah-u anha- 4
Ebû Talha (r.a.) da bunun üzerine ;
-“İnne lillahi ve İnnâ ileyhi râciûn” dedi
Sonra sabah namazını kılmak için mescide gitti. Namzadan sonra çocuğunun öldüğünü ve hanımı ile arasında geçen durumu Resulullah Efendimiz (Sallallahu aleyhi ve Sellem) e haber verince;
Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) her ikisi için de;
-“Cenab-ı Hak, bu gecenizi hakkınızda mübarek eylesin!” diye duâ etti.
O Gece Ümmü Süleym (r.anha) oğlu Abdullah (r.a.) a hamile kalmıştı.
Bu çocuk, Ümmü Süleym (r.anha) in Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile beraber katıldığı bir harpte dünyaya gelmiş. Peygamberimiz (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ona Abdullah ismini koyup, Hakkında hayır duâ etmişti.
Bu duâ’nın bereketiyle Abdullah bin Talha (r.a.) nın Yedi veya dokuz oğlu olmuştu ki hepsi de Kur’an-i kerimi ezberleyip hafiz olmuşlardı.
Eshab-i Kiram (r.anhüm) in hanımlarından Ümmü Atiye (r.anha) diyor ki;
-“Resulullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) biz kadınlardan Müslüman olduğumuzda, ölüye ağlayıp feryat figan etmiyeceğimize de söz almıştı. Beş kadından başka kimse bu sözünde durmadı. Resulullah (s.a.v.) verdiği sözü aynen yerine getirenlerden biri de Ümmü Süleym (r.anha) dır.
Ümmü Süleym (r.anha) dinine son derece bağlı ve sabırlı bir kadındı. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) ı çok severdi. Evinde pişirdiği yemekten, mutlaka O’na ayırırdı. Daha Resulullah Efendimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem) Medine’ye YENİ HİCRET etmişlerdi.
O sırada Hazret-i Eyyub el-Ensari (r.a.) nin evinde kalıyordu. Bir hizmetçi de yoktu. Müslümanlardan her biri, gücü yettiği miktarda, Resulullah (s.a.v.) a HEDİYELER tekdim etmişlerdi.
Ümmü Süleym (r.anha) de; O sırada elinde hediye edecek bir şey bulunmadığı için henüz 12 yaşlarında olan oğlu Enes (r.a.) i Ebû Talha (r.a.) ile beraber elinden tutarak, Resulullah (s.a.v.) in hzuruna getirdi.
Ve;
-“Ya Resulallah! Enes, terbiyeli bir çocuktur, zekidir. Musaade ederseniz, size HİZMET ETSİN! Hadım olayarak size hediye ettim. Benim oğlum ve sizin de hizmetkarınızdır.” Dedi.
Hazret-i Enes bin Mâlik (r.a.) buyurdu ki;
-“Peygamber efendimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem) Medine’ye gelişlerinden vefatlarına kadar, hazarda ve seferde kendilerine hizmet ettim. Yaptığım herhangi bir işten dolayı bana;
(-“Bunu neden böyle yapmadın?”)
-“Veya yapmadığım bir iş içinde,”
(-“Bunu böyle yapmasaydın!”) demedi.”
İslam âlimleri ansiklopedisi
Allah-u Teâlâ hazretleri (c.c.) Bizleri ve sizleri Ümmü Süleym (Radiyallah-u anha) nın şefaatına nail eylesin. O’nun yüzü suyu hürmetine günahlarımızı afv eylesin. Amin
Fuad Yusufoğlu
09 Şubat 2012, 20:12 tarihinde.
[...] (Sallallahu aleyhi ve sellem)- 32 « Ümmü Süleym (Rumeysâ) Radiyallah-u anha- 2 Ümmü Süleym (Rumeysâ) Radiyallah-u anha- 4 [...]